لا أله الا الله محمد رسول الله

:: Madah PujanGGa ::

Sunday, November 21, 2010

Menembak Dengan Doa ;-)


SaLaM ImTiHaN BuaT Semua ;D


Amalkan Doa nie sebelum, semasa & selepas Imtihan yer..=D kalau tak ingat mase imtihan boleh tulis kat kertas & bawa masuk dewan prekse.. takpe, yang ni tak berdosa.. kalau bawa nota baru berdosa.. ;-)


Dan Doa ini juga ;-)


[Al-Anfal:17]

Maksud: Bukan engkau yang melempar ketika engkau melempar, tetapi Allah swt yang melempar :)


Ayat dan Maksud yang sangat best!


Rupanya, ayat tu amat sesuai untuk kita baca semasa jawab apa-apa soalan bertulis especially masa exam la kan. Bila jumpa mana-mana soalan yang susah dan tak tahu betul ke tak jawapan kita tu [dalam erti kata nak menembak la kan], boleh la baca ayat ni sambil yakin dengan pertolongan dari Allah.
[ credit unt Cik Siti Radhiah Syahida] ;-)

Selamat berimtihan semua! Minta maaf kalau ada salah silap ye :D
~Renung-renungkan dan selamat BerAMAL~

Wallahu'Lam

3 comments:

radhiahsyahida said...

hohohoho.
all the best bro.
dont wish *good luck*
cause no 'luck' in islam :)

p/s: enaknye bersantai-santaian di rumah sambil layan budop2 kecit. ahaks :p

mawarberduri said...

syukran syeikh~ ana pun ske ayat tuh

Najmuddin 'Ulwan said...

to cik radhiah : insyaAllah..kamu ni saje nak menjeleskan saye kan..?? kalo gitu kena balik napok gayanya..=D bagitau zahraa n nawwar, tunggu kepulangan ayah lang..;-)

to mawarberduri : afwan, alhamdulillah..moga d permudah kan segala urusan.. bittaufiq wanNajah alaik..

Related Posts with Thumbnails